e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Νιχώρι Βοσπόρου: Εορτή Αγ. Τρύφωνος στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου, Μετοχίου του Παναγίου Τάφου, για τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών, αγροτών και κηπουρών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου, και πολλών ενοριτών.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας διάβασε τους εξορκισμούς του εορταζομένου Αγίου μπροστά στο περίτεχνο προσκυνητάρι, με την συντηρημένη εικόνα του Μεγαλομάρτυρα, που βρίσκεται στο νότιο κλίτος του Ναού και ευλόγησε τα φρούτα και τα λαχανικά, που μοιράστηκαν στους πιστούς.

Κατόπιν τελέστηκε Τρισάγιο, για την ανάπαυση της ψυχής της αείμνηστης και σεβαστής μητέρας του, Σοφίας Σελαλματζίδου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα και διένειμε το αντίδωρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην κατάμεστη από τους πιστούς αίθουσα του Μετοχίου, ο Δεσπότης ευλόγησε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιττα και την μοίρασε σε όλους, ευχόμενος για μια καλύτερη χρονιά.

Η εορτή των κηπουρών ολοκληρώθηκε με την παράθεση πλουσίας δεξιώσεως στους χώρους του Μετοχίου.














Δεν υπάρχουν σχόλια: