e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Φανάρι: Συνάντηση του Προέδρου και του Συντονιστού του «Πατριαρχικού Δικτύου» με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, ο Πρόεδρος και ο Συντονιστής του «Πατριαρχικού Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας» –αντίστοιχα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Σταύρος Κοφινάς– συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Ο Παναγιώτατος, αφού τους υποδέχθηκε εγκάρδια και με πατρική αγάπη, ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στο «Πατριαρχικό Δίκτυο», και συγκεκριμένα για:

  1. την αναδιοργάνωση του «Πατριαρχικού Δικτύου» με τον διορισμό νέας Συντονιστικής Επιτροπής, που θα πλαισιωθεί από αξιόλογους επιστημονικούς συμβούλους˙
  2. την ανάγκη σύνταξης ενός Καταστατικού που θα διευκρινίσει την υπόσταση και τους σκοπούς του «Δικτύου»˙
  3. το επόμενο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί το 2025, το 6ο κατά σειρά˙
  4. την προοπτική να ενσωματωθούν φοιτητές της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής στο «Πατριαρχικό Δίκτυο» μέσα από ειδικές εκδηλώσεις στις Επαρχίες του Θρόνου ή και με τη διοργάνωση ενός διεθνούς Συνεδρίου˙
  5. την περαιτέρω διεύρυνση των Συνδέσμων Ιατρών και Επαγγελματιών Υγείας στις Μητροπόλεις του Θρόνου˙
  6. την πρόοδο συνεργασίας με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ποιμαντική Διακονία στα Ιδρύματα Υγείας».   

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο και τη μελλοντική προοπτική του «Δικτύου», επισημαίνοντας ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες διεύρυνσής του με κάθε τρόπο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: