e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Σαρακινάδο Ζακύνθου: Εορτή α΄ και β΄ ευρέσεως της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου


Πρωί Σαββάτου, 24ης Φεβρουαρίου 2024, στον Ναό του Αγίου Νικολάου Σαρακινάδου Ζακύνθου, όπου έγινε, εν Ευχαριστιακή Συνάξει, η ανάμνηση της α΄ και β΄ ευρέσεως της τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου, Προδρόμου και Βαπτιστού του Κυρίου Ιησού. Συλλειτούργησαν ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο οικείος Εφημέριος, π. Πέτρος Παράσχης. 
        Ο π. Παναγιώτης ομίλησε περί της ιερής μορφής και του υψηλού πνευματικού παραστήματος του γενναιόφρονος του Προδρόμου και της αναγκαιότητος Μετανοίας του σύγχρονου ματαιόφρονος κόσμου μας.
        Την Αρτοκλασία και τα Κόλλυβα της ημέρας προσέφερε ο κ. Διονύσιος Κοντονής Ζέπος, μνημονεύοντας συνάμα και τους γονείς του, Αγγελική και Κωνσταντίνο.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: