e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Διάφορα Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων (10.3.2024)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, εχοροστάτησε εις τόν Καθεδρικόν Ναόν της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, κατά τε τας δύο Κυριακάς του Τριωδίου, την του Ασώτου, 3ης Μαρτίου, και της σημερινής, Κυριακής της Απόκρεω, 10ης ιδίου, καθώς και κατά τον Εσπερινόν και την Θείαν Λειτουργίαν του Σαββάτου των ψυχών, 8ης και 9ης Μαρτίου, τελέσας και το προβλεπόμενον κατά τας ημέρας αυτάς μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνος κεκοιμημένων προπατόρων ημών εν τη πίστει.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, την Παρασκευήν, 8ην Μαρτίου, παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ι. Βήματος εν τω Καθεδρικώ ωσαύτως Ι. Ναώ της Μητροπόλεως, κατά την τελεσθείσαν Θείαν Λειτουργίαν, ιερουργούντος, επί τοις ονομαστηρίοις αυτού, του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος.

Κατά την εόρτιον ταύτην Θ. Λειτουργίαν επί τη Ι. μνήμη των εν Σεβαστεία τελειωθέντων Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, παρέστησαν ωσαύτως συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίται Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Επηκολούθησε δεξίωσις και εόρτιον γεύμα.

Πρίγκηπος, 10 Μαρτίου 2024








Δεν υπάρχουν σχόλια: