e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Northcote: Κυριακή Ορθοδοξίας 2024 στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί»

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 24 Μαρτίου 2024, εορτάστηκε με λαμπρότητα, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί» στο Northcote της Βικτώριας, ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας επί των εικονομάχων και η αναστήλωση των ιερών εικόνων.

Της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote. Στο τέλος αυτής, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ του Ι. Ναού.

Ο Θεοφ. κ. Ευμένιος διαβίβασε στους πιστούς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ κατά το κήρυγμά του εστίασε στη λιτάνευση που τελείται την Κυριακή της Ορθοδοξίας. «Κρατάμε μια εικόνα όχι μόνο επειδή αγαπάμε τον συγκεκριμένο Άγιο», εξήγησε, «αλλά επειδή πρέπει να παραδειγματιστούμε και να γίνουμε κι εμείς σαν το Άγιο». Επίσης, τόνισε ότι η τέλεση της λιτανεύσεως πέριξ του Ναού καταδεικνύει ότι πρέπει να έχουμε στο κέντρο της ζωής μας την Εκκλησία του Χριστού. «Μας υπενθυμίζει πως σε ό,τι κάνουμε, η Εκκλησία και ο Χριστός θα πρέπει να δεσπόζουν», επισήμανε.









Δεν υπάρχουν σχόλια: