e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Κάιρο: Η Χειροτονία του Επισκόπου Ιππώνος κ. Στεφάνου [video]


Σήμερα, Κυριακή του Ασώτου, 3 Μαρτίου 2024, στον περιώνυμο Ναό του Αγίου Νικολάου Χαμζάουι Καΐρου, τελέσθηκε η Χειροτονία σε Επίσκοπο Ιππώνος, του Αρχιμανδρίτου Στεφάνου Σουλιμιώτου, υιού ιερέως από την Τριφυλία, διακονούντος κατά την τελευταία πενταετία στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. 
        Της Θείας Λειτουργία και του Μυστηρίου της εις Επίσκοπον Χειροτονίας τέλεσε ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συμπαραστατούμενος από Αρχιερείς Αλεξανδρινούς και εξ Ελλάδος, οι οποίοι κατέφθασαν για να τιμήσουν τον χειροτονούμενο. 
        Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος, απευθύνθηκε με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προς τον Πατριάρχη και τους περί Αυτόν Συνοδικούς που τον εξέλεξαν στην επισκοπική περιωπή, ο δε Πατριάρχης νουθέτησε κατάλληλα και πατρικά τον νέο βοηθό Επίσκοπό του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: