e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Γλυκύ Ίμβρου: Χειροθεσία Γιάννη Γιαννάκη σε Άρχοντα Αρχιτέκτονα της Μ.τ.Χ.Ε.

Την Πέμπτη, 30ή Μαΐου 2024, στο Γλυκύ της νήσου Ίμβρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον Γιάννη Γιαννάκη σε Άρχοντα Αρχιτέκτονα της Μ.τ.Χ.Ε.

Ο νέος Άρχων είναι Αρχιτέκτονας, επί σειρά ετών Προϊστάμενος Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με αναστηλωτικές εργασίες αρχαίων μνημείων και συγγραφή ιστορικών και αρχιτεκτονικών μελετών, κυρίως για την γενέτειρά του νήσο Ίμβρο. Συμμετείχε σε αρχαιολογικές εκθέσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό. Είναι πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου.










Η μελέτη-βιβλίο του κ. Γιάννη Γιαννάκη "Οικισμοί και οικήματα της Ίμβρου - η προστασία και η ανάδειξή τους", εκδ. Εταιρία Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου", Θεσσαλονίκη 2019, αναφέρεται στην αλληλεπίδραση περιβάλλοντος και ανθρώπου, στην εξέλιξη του τρόπου κατασκευής των κατοικιών στους οικισμούς της Ίμβρου, στις βρύσες των χωριών με τη χρηστική λειτουργία τους και την "κοινωνική" τους διάσταση, στα ταφικά μνημεία με τα αρχαιοελληνικά σύμβολα, στον χαρακτηρισμό των έξι οικισμών (πλην του Κάστρου) ως διατηρητέων και το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: