e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Φανερωμένη Βανάτου: Συν-εορτή Αγ. Πέτρου, Παύλου, 12 Αποστόλων και Πάντων των Αγίων (30.6.2024)

Μετά πνευματικής αγαλλιάσεως ανακοινώνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο Ενορίτη και Φίλο του Βανάτου ότι αύριο, Κυριακή των Αγίων Πάντων (30ή Ιουνίου 2024), στον Ναό της Φανερωμένης μας, στο πλαίσιο της εορτής αυτής, θα συνεορτασθούν οι Δώδεκα Απόστολοι, μεταξύ των οποίων ιδιαιτέρως οι Πρωτοκορυφαίοι Πέτρος και Παύλος. 

Σημειωτέον ότι από την δεκαετία του '90 η μακαριστή Στέλλα Στουποπούλου έχει δωρίσει στην Ενορία ευμέγεθες Εικόνισμα των 12 Αποστόλων εις μνήμην του συζύγου της Βασιλείου, ενώ από διετίας τα τέκνα και εγγόνια της κ. Διονυσίας Τουρκάκη έχουν δωρίσει άλλη ευμεγέθη Εικόνα των Αγίων Πέτρου και Παύλου εις μνήμην του συζύγου, πατέρα και παππού τους Πέτρου-Παύλου Τουρκάκη. Αυτή η δεύτερη Οικογένεια μάλιστα, θα προσφέρει αύριο την Αρτοκλασία της εορτής.

Εξ αιτίας δε της εορτής των Αγίων Πάντων, κατά την αυριανή Ευχαριστιακή Σύναξη, θα εκτεθούν για πρώτη φορά ΟΛΑ τα αποτμήματα ιερών Λειψάνων που έχει από 40ετίας αποκτήσει ο Εφημέριος και κατά συνέπειαν η Ενορία, προερχόμενα από 18 Αγίους και εσχάτως τα περισσότερα έχουν αποκτήσει ειδικές κομψές λειψανοθήκες.

Την ομιλία της ημέρας θα κάνει απ' άμβωνος ο Εφημέριος, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, με θέμα: "Πάντες οι Άγιοι, τα κοσμήματα της Εκκλησίας". Εσείς μπορείτε να προ-αναγνώσετε το κείμενο της ομιλίας, ΕΔΩ!

Όσοι φιλάγιοι, είσθε ευπρόσδεκτοι! Αρχή Όρθρου: 7.45 π.μ. Απόλυση Θ. Λειτουργίας: 10.15 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: