e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας επισκέφθηκε το Γκίλφορντ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, Κυριακή των 318 Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.Νικήτας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ενορία της Αγίας Τριάδας στο Guilford του Surrey.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο έλαβαν μέρος ο Πρεσβύτερος Δρ. Κωνσταντίνος Λιτβινένκο, Αρχιερέας, και ο Αρχιδιάκονος Δρ. Γεώργιος Τσουρούς.

Μετά τη Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος ανύψωσε τον π. Κωνσταντίνο στο βαθμό του Οικονόμου, αναγνωρίζοντας το ποιμαντικό του έργο και την αποτελεσματική διαχείριση της ενορίας. Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε επίσης τη Δρ Sophia Litvinenko, τη Διευθύντρια της Χορωδίας, για την υπηρεσία της στην κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της χορωδίας και της ομάδας Μελέτης της Βίβλου και βοηθώντας τους ενορίτες, απονέμοντάς της το Μετάλλιο Σταυρού της Αρχιεπισκοπής.

Ο π. Κωνσταντίνος, εκ μέρους του Ενοριακού Συμβουλίου και των ενοριτών, απηύθυνε θερμούς χαιρετισμούς στον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για τη συνεχή πατρική του αγάπη και συμπαράσταση. Μετά τη Λειτουργία, ακολούθησε παρουσίαση έργων τέχνης από παιδιά από το Κυριακάτικο Σχολείο, με επικεφαλής την Άννα Ταραντσένκο. Τα παιδιά παρέδωσαν ζωγραφιές ως δώρα στον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα.

Η δεμένη κοινότητα στο Γκίλφορντ διοργάνωσε μια υπέροχη δεξίωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, παρέχοντας την ευκαιρία στους ενορίτες να συναντηθούν και να συνομιλήσουν μαζί του.









Δεν υπάρχουν σχόλια: