e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Northcote: Εορτή Πεντηκοστής 2024 στον Ναό Αγ. Παρασκευής St Albans

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, επισκέφθηκε την Ενορία Αγίας Παρασκευής στο προάστιο St Albans της Μελβούρνης, και ιερούργησε επί τη εορτή της Πεντηκοστής. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος και ανεγνώσθησαν κατά την τάξη οι ευχές της Γονυκλισίας.

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχει για την Εκκλησία η εορτή της Πεντηκοστής και στη δύναμη του Παναγίου και Ζωαρχικού Πνεύματος, το οποίο συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας και αποτελεί τον συνεχιστή του απολυτρωτικού έργου του Χριστού εις τον αιώνα. Ευχήθηκε δε στους ευσεβείς πιστούς να φωτίζονται και να λαμπρύνονται οι ψυχές τους από το Πανάγιο Πνεύμα.

Τέλος, ο Επίσκοπος Κερασούντος διαβίβασε σε όλους τις ευχές του Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ τούς υπενθύμισε την επικείμενη Αποστολική Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία, τον ερχόμενο Οκτώβριο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: