e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η θυσία του Ενός


Κυκλοφορεί μια κινηματογραφική ταινία του 2003, με τίτλο "Most" (the bridge), η οποία στηρίζεται θεματικά στη σταυρική θυσία του Χριστού. Βεβαίως αυτό συνεπάγεται από τα συμφραζόμενα, επειδή η ιστορία που πραγματεύεται είναι σύγχρονη και συμπερασματικά μόνον οδηγείται ο θεατής στη λύτρωση, που χάρισε ο Θεάνθρωπος στην ανθρωπότητα δια της αυτοπροσφοράς Του.

Εσχάτως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η περίληψη του έργου, διάρκειας 6 περίπου λεπτών, απ'  όπου ο θεατής μπορεί να κάμει ζωτικές σκέψεις. Δείτε το! Και καλύτερα να ανεύρουμε την ίδια την ταινία, ώστε να διδαχθούμε τα δέοντα!

1 σχόλιο:

Stamatia Argiropoulou είπε...

Δεν θα ήθελα ποτέ και με τίποτα να βρεθώ στη θέση του πατέρα.Όμως εάν ναι, η θυσία του ενός χωρίς σκέψη θα πρυτάνευε στο μυαλό μου. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετική αντίδραση, ουαί και αλίμονο αν δεν πατούσε τον μοχλό, θα βίωνε καθημερινά οδυνηρό θάνατο. Συγκλονιστικό το βιντεάκι και τρανταχτό ερέθισμα για συλλογισμούς υπέρβασης του εαυτού μας.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!