e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η Ζάκυνθος ξαναϋποδέχτηκε σήμερα την Αγία Μαρία Μαγδαληνή μετά από 1977 χρόνια

Είναι όντως πραγματικότητα και προκαλεί ρίγη συγκίνησης πνευματικής στον πιστό λαό του νησιού μας: Με το πλοίο της γραμμής έφθασε το απόγευμα στη Ζάκυνθο η Αντιπροσωπεία Αγιορειτών Πατέρων, από την περιώνυμη Μονή Σίμωνος Πέτρας, μεταφέροντας για προσκύνηση το Τίμιο Χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής!

Στο πλοίο υποδέχτηκε το Λείψανο και τους Πατέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος και αμέσως μετά έγινε σεμνή υποδοχή στα προπύλαια του Καθολικού της Μονής του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου.

Εκεί ανέμεναν και άλλοι Αρχιερείς (ο Θηβαΐδος κ. Πορφύριος, ο Ελαίας κ. Θεοδώρητος, ο Μαραθώνος κ. Μελίτων και ο Φωτικής κ. Διονύσιος), Ιερείς, Μοναχοί και πλήθος ευλαβών προσκυνητών. 



Εντός του Ναού αναπέφθηκε Δέηση ενώπιον της Λειψανοθήκης, όπου, εκτός από το Λείψανο της Αγίας Μαγδαληνής, φυλάσσεται απότμημα του Τιμίου Σταυρού του Χριστού και Λείψανο του ποδιού του τριετούς Αγίου Μάρτυρα Κηρύκου.





Καταφανώς συγκινημένος ο οικείος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε την Αντιπροσωπεία των Σιμωνοπετριτών, θεωρώντας παμμέγιστη ευλογία και θεία παραχώρηση την παρουσία ξανά στον τόπο μας της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, 2000 χρόνια περίπου μετά την -κατά την κρατήσασα Παράδοση- πρώτη παρουσία της στο νησί μας, όπου και πρώτη εκήρυξε Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα.

Θερμή κι έμπλεη ευωδίας πνευματικής ήταν η αντιφώνηση - ομιλία του προεστώτος της Αντιπροσωπείας Πατρός Θεολόγου, ενός εκ των Προϊσταμένων της Σιμωνόπετρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη Χάρη που εβίωσε η Αγία Μαγδαληνή θεώμενη πρώτη τον ίδιο τον Αναστάντα Ιησού και γενόμενη κατόπιν Ευαγγελίστρια και των Ευαγγελιστών.





Μετά το τέλος της δέησης και των ομιλιών, ο Κλήρος και ο Λαός της Ζακύνθου προσκύνησε με βαθύτατη ευλάβεια τα τιμαλφή της Πίστης μας ιερά Λείψανα και ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, αυτή την ώρα (9 μ.μ.) αρχίζει η Μικρή Αγρυπνία και αύριο το απόγευμα θα γίνει η μεταφορά της Αγίας από την πόλη και η υποδοχή Της στο ορεινό χωριό Μαριές, όπου ελλιμενίσθηκε και πρωτοκήρυξε η Αγία πριν από 1977 χρόνια. Ας έχουμε την ευχή και την πρεσβεία της!!! 

1 σχόλιο:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Τί εὐλογίες φέρνει στὸ νησί του ὁ Ἅγιός μας!
Ἃγία Ἱσαπόστολε Μαρία Μαγδαληνή, Ἅγιε Ἱεράρχα Διονύσιε, καὶ Ἅγιε Νεομάρτυς Θεόφιλε, πρεσβεύετε ὑπὲρ τοῦ ἡμετέρου Χρυσόστομου ποιμενάρχου καὶ ὑπὲρ ἡμῶν τῶν ἀγνωμόνων ἁμαρτωλῶν!

Χαῖρε Ζάκυνθος, νῆσος ὑπερευλογημένη!