e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου απένειμε σήμερα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, μετά από εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου Χρυσοστόμου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε το οφφίκιο στο Πατριαρχικό Γραφείο υπογράφοντας, ταυτόχρονα, και το σχετικό Πατριαρχικό πιττάκιο και τιμώντας με αυτό τον τρόπο την προσωπικότητα του π. Π. Καποδίστρια και την συμβολή του στη Θεολογία του Περιβάλλοντος και τις σχετικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου.


Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Πατριάρχης έχει προλογίσει το βιβλίο του π. Π.Κ. “Κεφάλαια Θεολογίας του Περιβάλλοντος”, που εξέδωσε η Μητρόπολις Ζακύνθου το 2006.

Ο Πατριάρχης κάλεσε τον νέο πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου να βρίσκεται πάντα κοντά στο μαρτυρικό Φανάρι στηρίζοντάς το με την όλη συγγραφική και διαδικτυακή εργασία του, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και ο π. Π. Καποδίστριας βρίσκονται στο Φανάρι για να συμμετάσχουν στην Θρονική γιορτή της Μητρός Εκκλησίας, επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Σήμερα το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και ο π. Π. Καποδίστριας παρακάθισαν, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη στην Πατριαρχική Τράπεζα.

10 σχόλια:

Tasos Zarkadis είπε...

Άξιος!! Νομίζω πως ο χαρακτηρισμός αυτός είναι που ταιριάζει και σας πρέπει!!

Και αν πλέον είστε και Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, τότε το να ευχηθώ εις ανώτερα είναι μάλλον άτοπο!!

Νομίζω στα επίγεια αγγίξατε Έβερεστ.. Αν και δεν πιστεύω στις απόλυτες κορυφές, καθώς πάντα υπάρχει και κάτι υψηλότερο, κατά το CITIUS, ALTIUS, FORTIUS!!

Συγχαρητήρια!!

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν οἰκουμενικὴ εὐχή σας.

Πῶς τὰ καταφέρνετε καὶ μᾶς ξαφνιάζετε τόσο εὐχάριστα! Νὰ μᾶς προετοιμάζετε γιὰ τέτοια καὶ τόσο εὐχάριστα.

Καλὸ Παράδεισο!

daniel είπε...

Μεγάλη τιμή για το νησί μας!!!
Άξιος, πανάξιος αγαπητότατε π. Παναγιώτη!
Καθώς πολύ σωστά παρατηρεί κι ο/η The Blue, άγγιξες την κορυφή των κορυφών!
Θερμά συγχαρητήρια,
Με πολλή αγάπη,
δ.μ.τ.

Ανώνυμος είπε...

αξιος, αντε και του Αλεξανδρείας, του Ιεροσολύμων και του Αντιοχείας, ας είναι και μικρότερα. Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από το εξοχότατο διπλωματικοδημοσιοσχετιστικό σας έργο, μπορείτε να μας πείτε και το λοιπό σας έργο; Άγιε Πατέρα, που από την Πόλη έρχεστε και στην κορφή καν έλα...!!

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Άξιος , πάτερ μου. Συγχαρητήρια.

Άντα Ρούμπου - Τίμος Στραβοπόδης είπε...

Είναι τιμή για την τοπική μας κοινωνία η διάκριση την οποία επέτυχες στα πλαίσια του πνεύματος και της δυναμικής που εκφράζεις, εις πείσμα της έκπτωσης των λειτουργιών των θεσμών και της έκπτωσης της ποιότητας του λόγου για την επικοινωνία, που σήμερα εκλείπει.

Δεχτείτε τα ειλικρινή συγχαρητήρια.

Παύλος Φουρνογεράκης είπε...

Χαιρόμαστε για τις διακρίσεις σου, γιατί είναι προϊόν-αναγνώριση κόπου, ικανοτήτων κι ευαισθησιών στα θέματα περιβάλλοντος.

Πάντα άξιος και για νέες διακρίσεις.
Παύλος

Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης είπε...

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ π. Παναγιώτη,

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πληροφορήθηκα ότι ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκτιμώντας το συγγραφικό και διαδικτυακό έργο σου και την συμβολή σου στη θεολογία του Περιβάλλοντος και στις σχετικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου και με την σύμφωνη γνώμη του πολυσέβαστου Γέροντα μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσόστομου, σου απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου.

Το οφίκιο αυτό και το σχετικό Πατριαρχικό πιττάκιο δοσμένο από τα χέρια του Οικουμενικού μας Πατριάρχη που φυλάγει Θερμοπύλες εκεί στο μαρτυρικό Φανάρι, στην Βασιλεύουσα των Πόλεων, έρχεται για ακόμα μια φορά να επιβραβεύσει τις ικανότητες, τους κόπους και τις θυσίες σου. Έρχεται ακόμη να δείξει ότι η πολιτιστική κληρονομιά του Σολωμού και του Κάλβου έχει άξιους συνεχιστές.

Αγαπητέ μου αδελφέ και συλλειτουργέ

Εδώ από την μακρινή ταλαιπωρημένη γη της πανέμορφης Αφρικής, μοιράζομαι νοερά την συγκίνηση και χαρά της μεγάλης τιμής που έλαβες.

Σου εύχομαι να συνεχίσεις με την ίδια θέρμη τον όμορφο δρόμο που βαδίζεις και να αξιωθείς και άλλων πολλών διακρίσεων προς δόξαν Θεού.


Με άπειρες ευχές και πολύ αγάπη

† Ο Μοζαμβίκης Ιωάννης

P. Kapodistrias είπε...

Θερμές εγκάρδιες ευχαριστίες για την εκπεφρασμένη αγάπη Σας! Ο Άγιος Θεός να Σάς ανταποδίδει όλα τα εγκόσμια και υπερκόσμια αγαθά!