e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου" από τον Μαλλιαρίτση




Ουδείς μπορεί να λησμονήσει τον Γεώργιο Μαλλιαρίτση (Παπαδάτο), Πρωτοψάλτη της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου των μέσων του Εικοστού Αιώνα. Η φωνή του γάργαρη και πηγάζουσα από τα μύχια της ψυχής έθελγε και κατένυσσε τους ακροατές του, αποδίδοντας μάλιστα αυθεντικότατα και πατώντας σε παράδοση αιώνων, τα τροπάρια κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος!

Σήμερα ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Κλάδης μερίμνησε ώστε να κατέχουμε στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ και να προτείνουμε για ακρόαση και αναθύμηση το αλησμόνητο "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου" από μιαν ερασιτεχνική ηχογράφηση του 1968 (συγχωρήστε ως εκ τούτου τα τεχνικά προβλήματα), στον ναό του Πολιούχου Ζακύνθου! Ας τον ακούσουμε! Στώμεν καλώς!

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Χριστός Ανέστη Αληθώς!

P. Kapodistrias είπε...

Από τον ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΟΥΡΓΙΤΗ λάβαμε το ακόλουθο σχόλιο:


ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΟΥ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΔΕΞΟΥ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ, ΜΕΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ "ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΝ ΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΝ ΜΑΛΛΙΑΡΙΤΣΗΝ ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ!
ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΣ ΜΟΥ!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ!!! ΕΥΓΕ ΣΟΥ!!!