e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο Εσπερινός του Αγίου Ιωάννου τού Χρυσοστόμου στην Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου


























Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε ο επίσημος Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου τού Χρυσοστόμου στο Καθολικό τής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, το νότιο κλίτος τού οποίου είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Άγιο της αγωνιστικής Υπομονής, όπου μάλιστα φυλάσσεται χαριτόβρυτο απότμημα των τιμίων Λειψάνων Του. 

Ως γνωστόν, άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Μαραθώνος κ. Μελίτωνα και Κορωνείας κ. Παντελεήμονα, τον Θεοφ. Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο και τον οικείο Μητροπολίτη Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄

Μετά την Αρτοκλασία, με την συγκατάθεση τού οικείου Μητροπολίτου, ο Σεβ. Δωδώνης απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον Ιερομόναχο Αναστάσιο Στεριώτη, πτυχιούχο Θεολογίας και Εφημέριο Μπελουσιού. 

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Ζακύνθου, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και την μαρτυρική πολιτεία τού χρυσορρήμονος Αγίου Πατρός, καλώντας όλους σε στοίχιση και συμπόρευση, ευχόμενος ταυτόχρονα τα δέοντα στον Γέροντά του, Μητροπολίτη από Ζακύνθου Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, για τα ονομαστήριά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: