e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Κινητικότητα για το αντιπολεμικό "Αληθώς", με τον Γιώργο Γεωργιάδη

Μικρό σχόλιο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια

Μια ιστορική και συλλεκτική φωτό: Οι πολεμικοί ανταποκριτές με τον Γιάσερ Αραφάτ, στον Λίβανο τού 1983.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης, πρώτος αριστερά από τους καθήμενους.
Ευμενή σχόλια κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στο νησί μας, τόσο έντυπα ή διαδικτυακά, όσο και δια ζώσης, για την προετοιμαζόμενη και πολυαναμενόμενη τέταρτη φετινή εκδήλωση τού "Αληθώς" (το ερχόμενο Σάββατο, 24.11.2012, ώρα 7 μ.μ., στην εκκλησία τής Παναγούλας Μπανάτου), η οποία αφορά στη συμπλήρωση 30 Χρόνων Πολεμικών Ανταποκρίσεων του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργιάδη

Η πολλά υποσχόμενη αυτή παρουσίαση, που πρόκειται να κάνει ο ευαίσθητος αυτός πλανόδιος των ειδήσεων από τα πεδία των μεγάλων και ιστορικών μαχών των τελών τού Εικοστού Αιώνα, παρά το "βαρύ" και "δύσπεπτο" θέμα της, είναι κατά βάθος ειρηνιστική, γι' αυτό και αγκαλιάστηκε από το Μορφωτικό Κέντρο της Ενορίας μας. Επειδή ακριβώς μια τόσο πλούσια και παιδευτική εμπειρία είναι αδήριτη ανάγκη να γνωρίζεται από τον λαό μας, τον "πάντοτ' ευκολοπίστευτο και πάντα προδομένο" (κατά τον Σολωμό), προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!!! Η συγκυρία είναι ήδη πολύ σκληρή: Οι σφαγές μαίνονται, τόσο στη Συρία, όσο και στη Γάζα... Το αίμα μιας πανίερης Αθωότητας (εννοούμε, κυρίως των παιδιών), χύνεται ολοένα, ωσάν βρομόνερο, στους υπόνομους του Χαμού... 

Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικότερο από εδώ, στη γωνιά του πλανήτη όπου βρεθήκαμε να ζούμε, πάρεξ να συναντιόμαστε και να οδηγούμαστε σε ευαισθητοποίηση, μ' έναν  απώτερο στόχο: Η δική μας -μικρούτσικη έστω- στάση / αντίσταση μπορεί εντέλει να συνεισφέρει στην γενικότερη επ-ανάσταση τού Δίκιου έναντι τού περιρρέοντος Άδικου. Αναθυμούμαστε, εξάλλου, παλαιότερους λόγους (τού 1994) τού Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου: "... δεν πιστεύομεν τόσον πολύ εις τους δυνατούς και τους ισχυρούς, δηλονότι εις τους εξουσιαστάς, όσον εις τους θεληματικούς και υπομονητικούς ανθρώπους, εκείνους οίτινες δεν χάνουν τον στόχον - τον στόχον του καλού. Μη λησμονείτε την ομολογίαν των αρχαίων Ελλήνων: σταγόνες ύδατος πέτρας κοιλαίνουσι".

Περιοδικό Στιγμές, 16.11.2012, τεύχ. 222, σ. 2)

Εφημερίδα Ερμής, 16.11.2012, φ. 4004, σ. 15

Εφημερίδα Ημέρα Ζακύνθου, 15.11.2012, φ. 4382, σ. 3
Κάντε επίσης κλικ εδώ: 
i) Amen.gr, ii) Atsarantos, iii) ZanteEvents  

Ο ναός της Φανερωμένης Μπανάτου εορτάζει τα Εισόδια της Παναγίας


Αναμένουμε τούς φιλέορτους και φίλους της Ενορίας μας στην κεντρική εορτή τού νααού τής Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, σύμφωνα με το ανωτέρω Πρόγραμμα!