e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η χειροτονία σε Διάκονο του π. Παναγιώτη Παράσχη

  Χθες το πρωί στον Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου πόλεως Ζακύνθου  










Πραγματοποιήθηκε χθες, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Γερασίμου πόλεως Ζακύνθου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, η χειροτονία σε Διάκονο του Παναγιώτη Παράσχη, ο οποίος κατάγεται από το Μπανάτο και απασχολείτο ως Μάγειρος, αλλά και Χορωδός στο αριστερό Ψαλτήρι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου. 

Βαθιά συγκινημένος ο χειροτονούμενος έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, ευγνωμονώντας τόσο τον Θεό, όσο και τους δύο Μητροπολίτες μας, τον Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ (ο οποίος απουσίαζε στην πανήγυρι της Κεφαλληνίας), όσο και τον Σεβ. Δωδώνης, οι οποίοι ενωτίσθηκαν τον παιδικό πόθο της ψυχής του! 

Στο προσφώνημά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην τιμή και την ευθύνη, την οποία επωμίζεται ο κάθε νέος Κληρικός, επισημαίνοντας ότι μες από το αμαρτωλό συνήθως ανθρώπινο υλικό επιλέγει ο Άγιος Θεός τους λειτουργούς των ουράνιων Αληθειών Του


Εκ μέρους των συντελεστών του Νυχθημερόν, αλλά και όλων των Μπανατιωτών, αναφωνούμε, μαζί με όσους παραστάθηκαν στη χαρά του νέου Διακόνου, το: ΑΞΙΟΣ!!!

2 σχόλια:

Μαριος Μπενισης είπε...

ΑΞΙΟΣ ο νεος διακονος της Μητροπολεως μας!!!!!

π. Νικόλαος Ξένος είπε...

Ο Πατήρ Παναγιώτης Παράσχης. Γνήσιος παραδοσιακός Ζακυνθινός. Αναθρεμένος μέσα στα νάματα της εκκλησίας από μικρό παιδί. Παραδοσιακός Ζακυνθινολάτρης και τέλεια κατηρτισμένος στην Ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική. Από μικρός ψάλλει στον Ναό του Αγίου μας. Πληρεί λοιπόν όλες τις προϋποθέσεις γιά μιά άριστη διακονία στο νησί μας. Συγχαρητήρια λοιπόν στο ίδιο για αυτή του την επιλογή, καθώς και στούς Αγίους Αρχιερείς που τον επέλεξαν. ΑΞΙΟΣ.