e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας

Το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ έχει γενέθλια: 15 χρόνια καθημερινότητας
Κάντε κλικ στην ανωτέρω αφίσα για να δείτε όλες τις επετειακές δημοσιεύσεις για τα 15χρονα του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο πρώτος κύκλος «ΛΟΓΟθήκη / αληθώς» σε ένα cd


Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου Ζακύνθου «Αληθώς» αναγγέλλει με ικανοποίηση ότι είναι έτοιμο και θα κυκλοφορηθεί τις επόμενες ημέρες ένας δίσκος ακτίνας (cd), στο οποίο έχουν αποτυπωθεί σε αρχείο ήχου όλες -εν συνόλω δεκατέσσερις- οι ομιλίες του α΄ κύκλου της «ΛΟΓΟθήκης  / αληθώς».
Θυμίζουμε ότι το Κέντρο, στο πλαίσιο των μορφωτικών δράσεών του και παράλληλα με τις μηνιαίες συνάξεις του, δημιούργησε μια δεκαπενθήμερη διαδικτυακή εκπομπή / σειρά  βίντεο, υπό τον τίτλο «ΛΟΓΟθήκη / αληθώς», στην οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ παρουσιάζει διάφορα ενδιαφέροντα ή και φλέγοντα θέματα επικαιρότητας. Κατά το προηγούμενο έτος (Νοέμβριο 2012 – Ιούλιο 2013) καταγράφηκαν 14 ομιλίες: Περί Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, Πλούτου και Κρίσης, Συγχωρητικότητας, Χαράς και Χάριτος των Χριστουγέννων, Χρόνου, Παιδείας, Οικογένειας, Τριωδίου, υπέρβασης της Ασωτίας, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Χαρμολύπης, Μεταβολής του Νοός, Θανάτου του θανάτου και, τέλος, περί των πρώτων Χριστιανών Απολογητών.
Όλες αυτές οι πνευματικού περιεχομένου ομιλίες συγκεντρώθηκαν σε ένα cd ήχου, διάρκειας 80 λεπτών, με την ευγενική χορηγία του Πολυκαταστήματος Καπαρέλη, προς τους υπεύθυνους του οποίου εκφράζονται θερμότατες ευχαριστίες για την συναντίληψη και την συνεργασία! Τα 10.000 αντίτυπα, τα οποία ετοίμασε το Πολυκατάστημα, θα διανεμηθούν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ προς τους ενδιαφερόμενους μέσω των Εφημερίων της Ζακύνθου.
Η επίσημη παρουσίαση του cd θα γίνει στο τέλος της Χριστουγεννιάτικης Σύναξης του «Αληθώς», την ερχόμενη Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 7 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Εκεί θα γίνει και η πρώτη διανομή σε όσους παραβρεθούν!

Ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στις Σγούρνες Αργασίου Ζακύνθου

  Σήμερα το πρωί  
  με προεστό της Ευχαριστιακής Σύναξης τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄. Ομίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης  Για επίλογο στο φωτορεπορτάζ: Το παραβιασμένο παράθυρο του Άι Σπυρίδωνα από τους αποψινούς κλέφτες, που έβαλαν στο... μάτι το παραθαλάσσιο αυτό εκκλησάκι  του Αργασιού. Τι πήραν; Μόνον έναν επιστήθιο σταυρό ενός ιερέα, ο οποίος τον άφησε εκεί, μαζί με τα άμφιά του, ώστε να λάβει μέρος στη θ. Λειτουργία σήμερα!