e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η δ΄ στάση των Χαιρετισμών στη Φανερωμένη Μπανάτου [+video]

  Βράδυ Παρασκευής, 28ης Μαρτίου 2014  




































Στο ναό της Φανερωμένης συνάχτηκαν το βράδυ της Παρασκευής, 28ης Μαρτίου 2014, οι ενορίτες του Μπανάτου, για να τιμήσουν για μιαν ακόμη φορά την Παναγία, απευθύνοντάς Της χαιρετιστήριους - προσευχητικούς στίχους, αριστουργήματα της Βυζαντινής Ποίησης! 

Στην ομιλία του ο Εφημέριος π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στο γιατί χρειαζόμαστε οι άνθρωποι την ειδική μεσιτεία της Θεοτόκου προς τον Θεό. Μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: 
     "Όντας άπειρο το θείον και ακατάληπτο, ο άνθρωπος δεν δύναται να προσπελάσει την φθαρτότητα και την αδυναμία της φύσης του και να αποκτήσει πρόσβαση στον Θεό. Χρειάζεται έναν μεσίτη, ώστε να εισηγηθεί υπέρ του ανθρώπινου γένους ενώπιον του θρόνου της Θείας Μεγαλειότητας. Το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τη Μητέρα του Θεού, η οποία έχει και θα έχει διηνεκώς παρρησία μπροστά στον Υιό Της. Αξίζει, λοιπόν, να Την γεραίρουμε και να Της αποδίδουμε πάσα δόξα, τιμή και προσκύνηση, διότι αποτελεί τον εμπεπιστευμένο άνθρωπό μας στην ουράνια πατρίδα"!


Δεν υπάρχουν σχόλια: