e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Με τον μεγάλο σύγχρονο Ορθόδοξο Θεολόγο Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Ware

 Θεσσαλονίκη, σήμερα το απόγευμα 








Κι ενώ οι εργασίες του Συνεδρίου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας έφθαναν στη λήξη τους, σήμερα το απόγευμα στο Εκπαιδευτικό - Πολιτιστικό Κέντρο "Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς" στη Θεσσαλονίκη, είχαμε την σπουδαία ευκαιρία να συναντήσουμε στο φουαγιέ τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Ware (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή Θεολόγους της Ορθοδοξίας, Καθηγητή της Οξφόρδης, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για άλλο συνέδριο.

Δραττόμενοι, λοιπόν, της ευκαιρίας παραδώσαμε στον αξιόλογο αυτόν πνευματικό άνθρωπο ένα αντίτυπο της μεταπτυχιακής εργασίας μας περί των οικολογικών δράσεων του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, που κυκλοφορείται αυτές τις μέρες, δεδομένου ότι είναι γνωστές οι θεολογικές θεωρήσεις τού Μητροπολίτου Διοκλείας για το εν κινδύνω φυσικό περιβάλλον. Εννοείται ότι στη βιβλιογραφία μας τις συμπεριλάβαμε, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας τις εκτιμήσεις του. 

Από παλιά όμως ο Πανιερώτατος κ. Κάλλιστος είχε σκύψει πατρικά πάνω στις ταπεινές θεολογούσες γραφές μας για το Περιβάλλον, μας είχε μάλιστα αποστείλει σχετικό γράμμα, το οποίο μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ!

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: