e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Παρακλητικός Κανόνας απόψε στην Παναγία τη Βλαχέραινα Μπανάτου


























Στον κατάφυτο κήπο του ευκτηρίου οίκου της Παναγίας της Βλαχέραινας Μπανάτου συγκεντρωθήκαμε απόψε για να αναπέμψουμε Παράκληση προς την Θεομήτορα, ενόψει Δεκαπενταύγουστου! Αρκετοί ενορίτες μας προσήλθαν, αποθέτοντας τιμή και προσκύνηση προς την Μητέρα του θεού και των ανθρώπων! 

Εκείνη την ώρα μια τεράστια Πανσέληνος στεφάνωνε την υπαίθρια προσευχή. Από αυτήν έλαβε αφορμή ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, για να επισημάνει ότι μπορεί να θαυμάζουμε το ολόγιομο φεγγάρι, όμως η Παρθένος Μαρία είναι εκείνη, η οποία φέρνει στον κόσμο, όχι ένα φεγγάρι ή ένα λαμπρότατο αστέρι, αλλά τον κυρίαρχο και άφθιτο Ήλιο της Δικαιοσύνης, που καταυγάζει το είναι της ανθρώπινης υπόστασης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: