e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αύριο, 10 Δεκεμβρίου 2014, στις 11 το πρωί, φθάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κέρκυρα


Αύριο Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, στις 11 το πρωί, αναμένεται να φθάσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο νησί των Φαιάκων, σύμφωνα με τα ήδη ανακοινωθέντα. Ο Πατριάρχης του Γένους και πρωτοκορυφαίος των Ορθοδόξων πραγματοποιεί την εν λόγω επίσημη επίσκεψη, για να συμμετάσχει κατά κύριο λόγο στις εορτές για τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, μετά από 51 χρόνια, οπότε ο μακαριστός Πατριάρχης Αθηναγόρας, το 1963, είχε επισκεφτεί την Κέρκυρα. Εννοείται, ο κ. Βαρθολομαίος θα συμμετάσχει και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις. Το πλήρες Πρόγραμμα δημοσιεύσαμε λίγες ημέρες πριν και μπορείτε να το συμβουλεύεσθε, κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύσουν στην πρωτεύουσα της Επτανήσου οι Μητροπολίτες Ίμβρου Κύριλλος και Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, ενώ θα παραστεί αντιπροσωπεία από την Εκκλησία της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων οι Ιεράρχες των Μητροπόλεων των Ιονίων. Από πλευράς Ζακύνθου, εκτός του οικείου μας Μητροπολίτου Σεβ. κ. Διονυσίου Δ΄, έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος

Το Νυχθημερόν, σε συνεργασία με Κερκυραίους φίλους του, θα κάνει το παν δυνατόν να αναμεταδώσει με πληρότητα το ιστορικό αυτό για τα νησιά μας γεγονός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: