e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Τελευταίες φωτογραφίες με τον Γέροντα Χρυσόστομο Γκέλμπεση (+21.5.2015)








Τον (μακαριστό σήμερα) 102χρονο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Γκέλμπεση, του οποίου η εφηβική ψυχούλα αναλήφτηκε στους Ουρανούς ανήμερα της Θείας Αναλήψεως, επισκεφτήκαμε μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, στο κελί του, στη Μονή της Ελευθερώτριας Ζακύνθου, το απόγευμα της 24ης Απριλίου 2015. 

Είχε προ ημερών νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και πλέον είχε επιστρέψει στο Μοναστήρι του, όπου οι σεμνές Γερόντισσες τον περιποιούνταν με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν ιδαίτερα εύχαρις, σε πολύ καλή διάθεση, μάλιστα ο ίδιος έβγαλε το οξυγόνο από το πρόσωπό του, για να βγουν καλύτερες φωτογραφίες. 

Εν τω μεταξύ ευάριθμοι κληρικοί και λαϊκοί είχαν σπεύσει να τον χαιρετήσουν στον κρεβάτι του πόνου του, μεταξύ των οποίων -προ 15νθημέρου- ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος με τη συνοδεία του.

Άπνους σήμερα ο π. Χρυσόστομος Γκέλμπεσης εμφανίζεται ενώπιον του Θεού, με καθάριο πρόσωπο και γεμάτες τις παλάμες του με έργα αγάπης και καρπούς αρετής!!! Ας έχουμε την ευχή του!!!

π. Π. Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: