e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Παράκληση προς τον "Ηλιοστάλακτον Θρόνον", στο Παρεκκλήσιο των Αγ. Ταξιαρχών και Νικολάου Μπανάτου

Δειλινό Κυριακής, 9ης Αυγούστου 2015


































Κατανυκτική ήταν η ατμόσφαιρα και απόψε κατά την σεμνή Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα προς την Θεοτόκο. Η εκκλησιαστική σύναξή μας έγινε στο ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου Μπανάτου (ακριβώς πίσω από το Κοιμητήριο της Ενορίας). Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης, στο τέλος της Παράκλησης, ανέλυσε θεολογικά την ποιητική φράση "ηλιοστάλακτε θρόνε"

Αμέσως μετά το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο πλάτωμα του παρακείμενου κεντρικού Ναού της Παναγούλας, όπου γίνονται ήδη οι προετοιμασίες του Πανηγυριού, το ερχόμενο Σάββατο, εορτή του Δεκαπεντάυγουστου. Εκεί χτυπήθηκαν οι μπόμπες και τα μάσκουλα του δεύτερου εορταστικού segno. 

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: