e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Στιγμές από τον εορτασμό του Ευαγγελισμού 2015 στο Μπανάτο

Πρωί 25ης Μαρτίου 2015, στον Ναό της Παναγούλας 

Το ανωτέρω φωτορεπορτάζ προέρχεται από τη σημερινή διπλή εορτή του Ευαγγελισμού, στην Παναγούλα Μπανάτου. Ο καιρός ήταν τόσο άσχημος, ώστε δεν επέτρεψε την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. Ωστόσο δημιουργήθηκε ένα κενοτάφιο εντός του Ναού κι εκεί κατατέθηκαν δάφνινα στέφανα από τον Αντιδήμαρχο της περιοχής μας κ. Ιωάννη Κόκλα -ο οποίος, σημειωτέον, ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως, από τον Πρόεδρο του Μπανάτου κ. Τιμόθεο Ελ. Στραβοπόδη και από τα Σχολεία της περιοχής μας, Δημοτικό και Γυμνάσιο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Παύλος Σπίνος. 

Η εορτή του Ευαγγελισμού 2015 στον πανηγυρίζοντα Ναό του Bloemfontein, Free State | South Africa

BLOEMFONTEIN: Church of the Annunciation of the Mother of God. Doxology for the Greek Day of Independence and celebrations. Προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Καλής Ελπίδος κ. Σέργιος. 
Κοιμήθηκε σήμερα η Κατίνα Παράσχη, η κατεξοχήν μαστόρισσα του Πρόσφορου εν Ζακύνθω


Στην προχωρημένη ηλικία των 95 ετών και μετά από μακρά δοκιμασία της υγείας της κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο την περασμένη νύχτα η αγαπημένη μας συγχωριανή Κατίνα χήρα Δημητρίου Παράσχη, η οποία είχε αφιερώσει την ζωή της στην παρασκευή Προσφόρων για την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας. Θεωρείται ως η πρώτη διδάξασα το τέλειο πρόσφορο στο νησί μας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Υπήρξε φιλακόλουθη, ταπεινή, αθώα Χριστιανή δίχως ακρότητες, άριστη σύζυγος, μητέρα και νόνα, ενώ ευλογήθηκε να δει εσχάτως Διάκονο τον γιο της Παναγιώτη. 

Από την θέση αυτή συλλυπούμαστε την οικογένειά της κι ας έχουν όλοι τους ως πολύτιμη παρακαταθήκη την ευχή της, την οποία εκζητούμε κι εμείς! Μακάρι, στο επουράνιο Θυσιαστήριο να αναλάβει το ίδιο αυτό διακόνημα της Προσφοράρισσας, που άσκησε με τόση ζέση εν ζωή! Στην κηδεία της, που θα τελεσθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Ποτάμι πόλεως Ζακύνθου και στην οποία θα προστούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης, θα παραστεί τιμήν ένεκεν ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης, εκπροσωπώντας το Μπανάτο. 

Παλαιότερο αφιέρωμά μας στην μεταστάσα, ξαναδείτε ΕΔΩ!

Η εορτή του Ευαγγελισμού 2015 στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό της Μανίλα των Φιλιππίνων
Φωτογραφίες από την σημερινή Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού στη Μανίλα, Φιλιππίνες. Στο τέλος της Λειτουργίας ο Πρεσβύτερος Παγχάριος Borreros χειροθετήθηκε Πρωτοπρεσβύτερος! Ο π. Παγχάριος διακονεί τις Ορθόδοξες Κοινότητες στο Μιντανάο.
Photos from today's Liturgy at the Annunciation Orthodox Cathedral in Manila, Philippines. At the end of the Liturgy Presbyter Panharios Borreros was elevated to the office of Protopresbyter! Fr Panharios is the appointed priest for the Orthodox Communities in Mindanao!