e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμοι για την αυριανή εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στη Φανερωμένη Μπανάτου














Είμαστε ως Ενορία πανέτοιμοι για την αυριανή Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, περίπυστη εικόνα του Οποίου υπάρχει παλαιόθεν στον Ναό της Φανερωμένης, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου. Εσπερίζοντας απόψε, κάποιοι ενορίτες μας προσήλθαν στην Ιερά Εξομολόγηση και άλλοι προσήλθαν ευλαβικά, προσκομίζοντας τα άνθη, τα πρόσφορα και τους άρτους της αγάπης τους προς τον εορταζόμενο Άγιο.

Αύριο το πρωί, ώρα 8, θα αρχίσει ο Όρθρος της εορτής, στη συνέχεια η Αρτοκλασία και αμέσως μετά το Ιερατικό Συλλείτουργο με επίκαιρη ομιλία. Κατά την διάρκεια της Συνάξεως και παρότι στον Ναό υπάρχει μικρότατο απότμημα Λειψάνου του Ιερομάρτυρος, θα τεθεί προς προσκύνησιν των πιστών το ευμέγεθες Λείψανο, το οποίο πατροπαράδοτα φυλάσσεται στον Ενοριακό Ναό της Παναγίας Λιθακιάς Ζακύνθου, το Οποίο θα φέρει ο Εφημέριος Λιθακιάς. 

Θα είναι τιμή μας να συμμετάσχετε στη σεμνή εορτή μας, τιμώμενοι όλοι από την αγιασμένη παρουσία Χαραλάμπους του θαυματουργού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: