e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Στιγμές χαρμολύπης κατά το Ετήσιο Μνημόσυνο του Γέροντος Χρυσοστόμου Γκέλμπεση (+21.5.2015)


Πρωί Κυριακής του Παραλύτου, 22 Μαΐου 2016, στην Γυναικεία Μονή Ελευθερωτρίας Ζακύνθου, όπου έχει ταφεί ο μακαριστός ιδρυτής της Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκέλμπεσης
          Έναν χρόνο μετά την είσοδό του στη Αιωνιότητα και υπό τα αλλεπάλληλα "Χριστός Ανέστη" της χαρμόσυνης περιόδου που διάγουμε, της Ευχαριστιακής Συνάξεως και του Μνημοσύνου προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, περιστοιχιζόμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου και άλλους ιερείς εκτός Ζακύνθου, οι οποίοι τιμούν τη μνήμη του Γέροντα. 
          Πλήθος λαού ανέβηκε στο Μοναστήρι για να αφήσει ο καθείς από ένα μαγιάτικο άνθος στο τάφο του Κεκοιμημένου, η δε Μοναστική Αδελφότητα δεξιώθηκε όλους, ιερείς και λαό, στο Αρχονταρίκι της Μονής. 
Ερασιτεχνικές φωτογραφίες: Χρυσή Μουζάκη 


















Δεν υπάρχουν σχόλια: