e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Όλα αυτά τα δικολαβίστικα τερτίπια είναι μπούμερανγκ

Σχολιάζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος 

Όσοι στρέφονται εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου, στις σοφιστείες που χρησιμοποιούν για να τον κατηγορήσουν ως αιρετικό πρόσθεσαν κι άλλη μια δικολαβίστικη. Ισχυρίζονται ότι στρέφονται εναντίον του Προσώπου κι όχι εναντίον του Θεσμού ή εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτά τα δικολαβίστικα είναι ωραία ιδίως όταν βρίσκεσαι ενώπιον δικαστηρίου και προσπαθείς να βρεις τρόπο για να ξεφύγεις από το βαρύ χέρι της δικαιοσύνης.

Γνωρίζουν την προφητεία που ανέφερε ο Κύριος: πατάξατε τον ποιμένα και διασκορπησθήσονται τα πρόβατα. Είναι στρατήγημα πρώτης τάξεως.

Αν ισχύει το επιχείρημα ότι στρέφονται μόνον εναντίον του Προσώπου του Πατριάρχου τότε ας μας εξηγήσουν δύο πράγματα:
α. γιατί δεν τολμούν να επαναλάβουν τις κατηγορίες περί αιρέσεως ενώπιον του Πατριάρχου;
β. γιατί επιτρέπουν τα κείμενά τους να γίνονται σημαίες σε χέρια ανθρώπων που προπαγανδίζουν την αποτείχιση από την Ορθόδοξη Εκκλησία;

Επίσης παραβλέπουν όλοι αυτοί ότι ο Πατριάρχης δεν είναι μόνος του. Έχει και μια Σύνοδο με δεκάδες Επισκόπους. Εμείς οι Επίσκοποι του Πατριαρχείου είμαστε τόσο χάπατα ώστε να μην καταλαβαίνουμε αν ο Πατριάρχης μας εκήρυξε επ᾽ εκκλησίαις κάτι το αιρετικό; Καταλαβαίνω ότι ιδίως μετά την εναρκτήρια ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας βρίσκονται σε πλήρη και μεγάλη σύγχυση. Κονιορτοποίησε όλα τα μυθεύματα και τις συκοφαντίες προς το Πρόσωπό του και το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Και κάτι τελευταίο. Το έχω ξαναγράψει. Όλα αυτά τα δικολαβίστικα τερτίπια είναι μπούμερανγκ. Το πετάς για να χτυπήσεις κάποιον αλλά πάντοτε γυρνά πίσω σε σένα. Και πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπήσει και σένα. Προσέχετε λοιπόν γιατί ο Θεός μερικές φορές έχει κέφια και κάμει κάτι εκπλήξεις άλλο πράγμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: