e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

«Η εκπαίδευση στην Ίμβρο» από τον Φιλανθρωπικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ιμβρίων Κων/πόλεως για τα 25χρονα Πατριαρχίας Βαρθολομαίου

φωτογραφίες: Yani Kayakoparan 






Ο Φιλανθρωπικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ιμβρίων Κωνσταντινουπόλεως διοργάνωσε απόψε, 21η Οκτωβρίου 2016, εκδήλωση με θέμα: «Η εκπαίδευση στην Ίμβρο», αφιερωμένη στην συμπλήρωση 25 ετών ευκλεούς Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σισμανογλείου Μεγάρου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν στην Ομογένεια οι προσπάθειες και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την επαναλειτουργία των Ελληνικών Μειονοτικών Σχολείων στην Ίμβρο μετά από μισό αιώνα. Παρουσιάστηκε και σχετικό ντοκιμαντέρ «'Ιμβρος: Αέναο Ταξίδι», παραγωγής του διαδικτυακού περιοδικού Πεμπτουσία

Αναλυτικά το πρόγραμμα είχε ως ακολούθως: 
1. Χαιρετισμός Πρέσβεως κ. Ευαγγέλου Σέκερη, Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη. 
2. Χαιρετισμός της Προέδρου του Συλλόγου κ. Παναγιώτας Λαγοσπύρη Μαρφιάδου. 
3. Προβολή ντοκιμαντέρ της Διαδικτυακής Ομάδος της Πεμπτουσίας υπό τον τίτλον «Ίμβρος: Αέναο Ταξίδι». Προλογίζεται υπό του Εντιμ. κ. Νικολάου Γκουράρου
4. Ομιλία Άρχοντος Μ. Χαρτοφύλακος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Παντελεήμονος Βίγκα, Προέδρου του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ίμβρου (ΕΠΣΙ)
5. Ομιλία κ. Παύλου Σταματίδη, Προέδρου της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας Θράκης με τίτλον «Επαναλειτουργία των Εληνικών Μειονοτικών Σχολείων στην Ίμβρο Μετά από Μισό Αιώνα»
6. Ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Δοσιθέου Αναγνωστόπουλου
7. Χαιρετισμός του Συντονιστή Εκπαίδευσης της Ομογενειακής Παιδείας κ. Σταύρου Γιωλτζόγλου
8. Κατακλείδα υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 

1 σχόλιο:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Τι φωτογραφία! Ο μικρός δεν ξέρει τίποτα απο αξιώματα, ούτε γλώσσα με λέξεις χρειάζεται, εκεί όπου το Πνεύμα δεν εμποδίζεται από εξαρτήσεις, δεσμεύσεις, αναστολές, περιπέτειες της ελευθερίας, κι ούτε η ηλικία αποτελεί φράγμα στη λεπτή εκείνη επικοινωνία των προσώπων κι όπου η Στιγμή επιτρέπει την ελεύθερη δίοδο των ακτίνων.