e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Λειτουργικές συνάξεις επί τη υποδοχή και προσκυνήσει της Αγίας Παρασκευής στον Ναό της Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, στο πλαίσιο των λειτουργικών-λατρευτικών εκδηλώσεων της Ενορίας, υποδέχεται την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 την Τιμία Κάρα της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, προερχομένη από την Ιερά Μονή Μακρυμάλλη Ευβοίας, όπου φυλάσσεται ως θησαυρός ανεκτίμητος από αιώνων. 

Το τίμιο λείψανο θα παραμείνει στον Ναό της Αγίας Ματρώνης έως την 31η Μαΐου, καθημερινά μάλιστα θα τελούνται λειτουργικές συνάξεις για ευλογία των πιστών προσκυνητών, σύμφωνα με το ανωτέρω δημοσιευόμενο πρόγραμμα. 

Εμείς εδώ επισημαίνουμε ότι κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη της ερχόμενης Κυριακής, 28ης Μαΐου ε.έ. θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ευγενώς αποδεχθείς την πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου διά του Προέδρου - Εφημερίου π. Γεωργίου Κωστή, του Ζακυνθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: