e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Προ-εορτάζουμε αύριο (23/7) τον 18χρονο Νεομάρτυρα Θεόφιλο τον Ζακύνθιο

Κατά τη θεία Λειτουργία της αυριανής Κυριακής, 23ης Ιουλίου 2017 (8-10 π.μ.), προ-εορτάζουμε την ένδοξη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος ΘΕΟΦΙΛΟΥ του Ζακυνθίου, του Οποίου, στον Ναό της Παναγούλας μας, υπάρχει μεγαλοπρεπής Καθέδρα με Εικόνισμά Του, ιστορημένο προ 25ετίας δια χειρός του Ζακυνθίου αγιογράφου Ιωάννου του Γιατρά. 

Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργικής - λατρευτικής αναφοράς της Ενορίας μας στον γενναίο 18χρονο Νεομάρτυρα της Ζακύνθου, θα προταθεί το Εικόνισμά Του σε προσκύνημα, θα γίνει Αρτοκλασία και ομιλία για την ηρωική φυσιογνωμία Του. 

Όσοι φιλομάρτυρες και φιλέορτοι, κοπιάστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: