e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Φωτο-στιγμιότυπα γλεντιού από το Πανηγύρι του Μπανάτου 2017










































Μετά τη Λιτανεία του Επιταφίου και της σεπτής Εικόνας της Παναγούλας ανά την κωμόπολη του Μπανάτου ακολούθησε γλέντι, με παραδοσιακές μουσικές από τα Επτάνησα και την άλλη Ελλάδα από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα “Υακίνθη” του εκπαιδευτικού κ. Νίκου Αρβανιτάκη, αλλά και λαϊκό πρόγραμμα από την Ορχήστρα του κ. Δημήτρη Παπαδάτου.

Σημειωτέον ότι, κατά την διάρκεια των παραδοσιακών χορών, έφθασαν για να ευχηθούν στους πανηγυριώτες τόσον ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ΄, όσο και ο Δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Παύλος Κολοκοτσάς, οι οποίοι μάλιστα παρακάθισαν στο δείπνο.

Καθ' όλη την διάρκεια του Πανηγυριού εκαίονταν περίτεχνα πυροτεχνήματα, τα οποία προκαλούσαν το ενδιαφέρον και τα χειροκροτήματα του λαού. 

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: