e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος κατά την ώρα της θείας Λειτουργίας | Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Σπάρτης


Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου. Ο εκλιπών Ιεράρχης εξεδήμησε σήμερα σε ηλικία 84 ετών στην Αρεόπολη. 

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μάνης κυρός Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος Κορακίτης) εγεννήθη το 1933 στην Αθήνα. Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1957. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1960 και Πρεσβύτερος το 1966. Από το 1958 έως το 1963 διετέλεσε Καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση.

Το 1969 διορίστηκε Γραμματεύς και Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από το 1966 έως την εκλογή του, διακόνησε ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, για την ανακαίνιση του οποίου συνετέλεσε τα μέγιστα.

Την 6η Οκτωβρίου 1996 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου. Το 2010 η Ιερά Μητρόπολη κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε τον ιστορικό τίτλο της, Ιερά Μητρόπολις Μάνης.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου θα ψαλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Μάνης ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος



Δεν υπάρχουν σχόλια: