e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Πρόγραμμα για τα Νικολοβάρβαρα 2017 στο Μπανάτο της Ζακύνθου


Κατά τις πρώτες ημέρες κάθε μηνός Δεκεμβρίου τιμώνται από την Ορθόδοξη Εκκλησία δύο εξαιρετικές γιορτές, τις οποίες τελούμε σεμνοπρεπώς και στην Ενορία μας. Πρόκειται για τις πανίερες μνήμες της Αγίας Βαρβάρας και αυτήν του Αγίου Νικολάου. Αυτές τις δύο γιορτές ο λαός μας τις ονομάζει Νικολοβάρβαρα

Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα (4/12), στον Ναό της Παναγούλας μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, θα πραγματοποιήσουμε εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη (Ιερατικό Συλλείτουργο, Αρτοκλασία και επίκαιρη ομιλία από τον θεολόγο κ. Διονύσιο Πομόνη), δεδομένου ότι στον εν λόγω περίβλεπτο Ναό υπάρχει από αιώνος και πλέον καλλιτεχνημένη ξυλόγλυπτη Καθέδρα με Εικόνα της Αγίας Παρθενομάρτυρος Βαρβάρας. Την Αγία ευλαβούνται υπερβαλλόντως οι Ενορίτες μας, θεωρώντας Την Γιάτρισσα κατά των ασθενειών, αναθυμούμενοι μάλιστα λειτουργικώς ότι το 1628 η Αγία εκυνήγησε το μεγάλο Κακό από το νησί της Ζακύνθου, δηλαδή την πανδημία της Βλογιάς (ευφλογίας) από τη Ζάκυνθο.

Δυο μέρες αργότερα, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη (6/12), η θεία Λειτουργία θα γίνει στο γραφικό Εξωκλήσι του Άι Νικόλα, ιδιοκτησίας Οικογενείας Γεωργίας χήρας Ιωάννου Καποδίστρια, στα Καρκαναίικα Μπανάτου. Θα γίνει επίσης Αρτοκλασία και σχετική ομιλία. Ο Άγιος της γης και του πελάου, αγαπιέται ιδιαιτέρως από τον πιστό λαό μας! 

Όσοι φιλάγιοι προσέλθετε, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: