e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ευχαριστιακή Σύναξη για τον Άγιο Σπυρίδωνα στον συνοικισμό του Δράκα Ζακύνθου






Πρωί Τρίτης, 12ης Δεκεμβρίου 2017, στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ιδιοκτησίας της Οικογενείας του κ. Σπυρίδωνος Χιώνη, εντός της μικρής Ενορίας του Δράκα Ζακύνθου. 
     Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο Μ. Οικονόμος Ιωάννης Βλαχιώτης - Εφημέριος του Φιολίτη και ο οικείος Εφημέριος π. Ιωάννης Ρένεσης. Έψαλαν -κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος- οι Ιεροψάλτες της Ενορίας. Ομίλησε για την υποδειγματική φυσιογνωμία του τιμωμένου Αγίου ο π. Παναγιώτης. Ακολούθησε μικρή λιτή του Εικονίσματος του Αγίου και εν τέλει Δέηση υπέρ υγείας πάντων και πασών. 
     Μετά την πνευματική τράπεζα της κατανυκτικής θείας Λειτουργίας, ακολούθησε πλούσια υλική, με νηστίσιμα, την οποία παρείξε η Οικογένεια, ενώ κατά την διάρκειά της ακούστηκαν και τραγούδια από την αυτοσχέδια χορωδία των παρισταμένων.
[Φωτογραφίες: Πέτρος και Σπύρος Σταμίρης]


































































Δεν υπάρχουν σχόλια: