e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Η Αρχιερατική Αναστάσιμη Συλλειτουργία για τα "Μπασίματα" του Αγίου Διονυσίου (26.8.2018)


Πρωί Κυριακής, 26ης Αυγούστου 2018, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου πραγματοποιήθηκε επίσημο πολυΑρχιερατικό Συλλείτουργο για τα "Μπασίματα" (ήτοι, απόδοση της τριήμερης πανηγύρεως) του Αγίου της Ανεξικακίας και της Συγγνώμης, αναθυμούμενοι λατρευτικώς την Μετακομιδή του σεπτού Σκηνώματός Του από τα νησάκια Στροφάδες στη Ζάκυνθο, το 1717.
     Της θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. 
     Τον θείο λόγο κήρυξε απ' άμβωνος ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης, Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τον εγκωμιαστικό αυτόν λόγο, μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ!
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





























































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: