e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Τιμώντας τον Άι Νικόλα στο παραδείσιο νησάκι Μαράθι των Αρκιών


Σήμερα, 8 Δεκεμβρίου 2018, πανηγύρισε ετεροχρονισμένα το εκκλησάκι του Άι Νικόλα στο παραδείσιο νησάκι Μαράθι των Αρκιών. Λειτούργησε ο, ειδικά μεταβάς προς τούτο από την Πάτμο, Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Σιαρλής.




















Το Μαράθι (ή Μάραθος) είναι νησίδα των Δωδεκανήσων και ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από των οικισμό των Αρκιών. Το νησί αν και εξαιρετικά μικρό, με έκταση μόλις 355 στρέμματα, είναι κατοικημένο και διαθέτει έναν μικρό οικισμό. Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργούν στο Μαράθι, δύο ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τον χειμώνα οι μόνοι κάτοικοι που παραμένουν είναι τρία αδέρφια, ιδιοκτήτες των καταστημάτων του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: