e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Αγάπη!


Αγάπη...
Σαν έννοια άφθαστη, σαν πράξη ακατόρθωτη, σαν λέξη «μαγική»... Και μόνο σαν λέξη να την προφέρεις στα χείλη σου, κάτι νιώθεις, σαν κάτι να σκιρτά μέσα σου... Φαντάσου τι θα γίνει όταν την κάνεις τρόπο ζωής! 

Η σκληροκαρδία είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αγάπης από τον άνθρωπο. Η αγάπη κρατά σε εγρήγορση την καρδιά, την γυμνάζει με τα σκιρτήματα, της ανοίγει διάπλατα τις θύρες της, ώστε να δέχεται μέσα της τα πάντα. Χωρίς αγάπη πετρώνει η καρδιά, παγώνει και δεν ανοίγει να δεχθεί τίποτε μέσα της...

Ένας κόσμος που δημιουργήθηκε με αγάπη και για να λειτουργεί αρμονικά, χάνοντας την αγάπη, που είναι το βασικό συστατικό του, χάνει αμέσως την αρμονία του. Ένας μη αρμονικός στην λειτουργία του κόσμος οδηγείται στην απόγνωση και την απελπισία, την λύπη και την αβεβαιότητα, τίποτε δεν λειτουργεί σωστά.

Ας βάλουμε αρχή στην ζωή μας την αγάπη, ας κάνουμε επανεκκίνηση αγάπης! Αξίζουμε, ώστε να καταβάλουμε προσπάθεια για το καλό το προσωπικό και για το καλό του κόσμου, που εντός του ζούμε!

Ας αφήσουμε το άρωμα της αγάπης να μας κυριεύσει! Όσο δύσκολο ακούγεται, τόσο εύκολο είναι, όταν γευθούμε το άρωμά της, γιατί αγάπη είναι ο Θεός! Τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν.

+Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος Ι. Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Δεν υπάρχουν σχόλια: