e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2019 στην Κέρκυρα, με λαμπρή λιτάνευση της Αγίας Θεοδώρας


Λιτανεία της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας σήμερα, Κυριακή Ορθοδοξίας, 17 Μαρτίου 2019, στην πόλη των Κορφών. Την λιτάνευση θέσπισε ο μακαριστός Μητροπολίτης Κερκύρας Τιμόθεος (ο Τριβιζάς) κι έγινε πρώτη φορά το 1985 -λόγω καιρού ως περιφορά μέσα στη Μητρόπολη. 
     Εκτός από το Λείψανο της Αγίας Θεοδώρας, της στηριξάσης την Ορθοδοξία κατά τον καιρό της Εικονομαχίας, λιτανεύεται και η περίπυστη εικόνα της Παναγίας Δημοσιάνας. Στις ιερές Ακολουθίες και Τελετές προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Κεκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
[Φωτογραφίες - ρεπορτάζ για το Νυχθημερόν: Τατιάνα Καρύδη]
























Δεν υπάρχουν σχόλια: