e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία στην Addis Ababa


Πρωί Ψυχοσαββάτου, 2ας Μαρτίου 2019, ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στο πλαίσιο της ευλογητής Επισκέψεώς του στην αιθιοπική πρωτεύουσα για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία στην Αδδίς Αμπάμπα και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη κ. Νικόλαο Πατακιά. 

Ο Πατριάρχης συνοδευόταν, πλην του οικείου Μητροπολίτου κ. Δανιήλ, από τους παρεπιδημούντες Αρχιερείς Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Άκκρας κ. Νάρκισσο και τον Θεοφ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο. 

Μετά την θερμή υποδοχή του Πατριάρχου, ακολούθησαν εγκάρδιες προσρήσεις μεταξύ εκείνου και του Πρέσβη, κατά τις οποίες τονίσθηκε η αναγκαιότητα διαρκούς υποστηρίξεως του δευτερόθρονου Πατριαρχείου ως μήτρας και κιβωτού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας στην αχανή αφρικανική ήπειρο.

Τον λόγο έλαβε και ο Σεβ. Δωδώνης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Παν. Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εκ προσώπου του οποίου βρίσκεται στην Αιθιοπία για την Ενθρόνιση Δανιήλ, δεδομένου ότι ο εκάστοτε Μητροπολίτης Αξώμης είναι ο σύνδεσμος του Φαναρίου με την Αιθιοπική Εκκλησία.

[Ανταπόκριση - φωτογραφίες: π. Σεραφείμ Κονίδης και Νίκος Καραβιώτης]


























Δεν υπάρχουν σχόλια: