e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του Περαστού 2019 στα Καρκαναίικα Μπανάτου εν Ζακύνθω



Πρωί Παρασκευής, 10ης Μαΐου 2017, με βαριά συννεφιά, ημέρα τοπικής εορτής, δηλαδή της Παρόδου του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας προς το Μπάρι της Ιταλίας (1087). 
     Ως Ενορία βρεθήκαμε ανάμεσα στα κτήματα των σταφίδων, στο γραφικό εκκλησίδιο του Αγίου Νικολάου, ιδιοκτησίας της Οικογένειας Γεωργίας χήρας Ιωάννου Καποδίστρια, στα Μετόχια του Μπανάτου. Εκκλησιάστηκαν πολλοί ενορίτες, αλλά και άνθρωποι από άλλες Ενορίες, σεβόμενοι τον Άγιο "τση γης και του πελάου". 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας απ' άμβωνος αναφέθηκε δι' ολίγων στο πώς η φλόγα της Ανάστασης του Χριστού καταστέλλει κάθε σκότος της ψυχής και του κόσμου μας και πώς ο Άγιος Νικόλαος διακηρύσσει την αλήθεια αυτή, με την διαχρονία της πνευματικής φυσιογνωμίας του.
     Μετά την θεία Λειτουργία ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο σπίτι της κτήτορος Οικογενείας. 






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: