e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Δεν θα πραγματοποιηθεί κι εφέτος η Πατριαρχική Λειτουργία στη Μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος


Γίνεται γνωστό πως δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε τον φετινό Δεκαπενταύγουστο η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην αρχαία και ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος, καθώς ύστερα από επίσημη ενημέρωση που προσωπικώς έγινε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, τα εκτεταμένα σωστικά και αναστηλωτικά έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώστε να καταστεί δυνατή η είσοδος, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, των εκατοντάδων προσκυνητών στους χώρους του Μοναστηριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτατος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Μοναστήρι και να ενημερωθεί πρώτος από τους αρμοδίους για την πορεία των αναστηλωτικών εργασιών και τις σημαντικές και ποικίλες σωστικές παρεμβάσεις που εκτελούνται σε αυτό, κατά τη διάρκεια ειδικής ξενάγησής του, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Παναγιώτατος και η Μητέρα Εκκλησία εύχονται και ευελπιστούν σύντομα να ολοκληρωθούν με επιτυχία τα υπό εξέλιξη έργα και να τελεστεί και πάλι Θεία Λειτουργία στο μέγα τούτο σέβασμα του Γένους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: