e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριακή Β΄ Λουκά, 29.9.2019, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου


Κυριακή Β΄ Λουκά, 29η Σεπτεμβρίου 2019, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, έγινε η Ευχαριστιακή Σύναξη, κατά την οποία μνημονεύτηκαν τρεις αγαπητοί συντοπίτες μας, ανήκοντες πλέον στην Αιωνιότητα: ο Ιερέας Ιωάννης Ζαρκάδης του Φραγκίσκου (9 μήνες από την κοίμησή του), η κατά σάρκα αδελφή του Αγγελική Ανδρωνά του Φραγκίσκου (40 ημέρες από την αιφνίδια έξοδό της) και ο πάλαι ποτέ Εκκλησιαστικός Σύμβουλος Αναστάσιος Στραβοπόδης του Διονυσίου (9 μήνες μετά τη θανή του).
     Στην θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Ξένος, Αρχιερατικός Επίτροπος Παρισίων, ο οποίος, καταγόμενος από τη Ζάκυνθο, βρέθηκε στο γενέθλιο νησί για λίγες ημέρες και επιθύμησε να εκκλησιασθεί στην Ενορία μας, καθότι συνδέεται αδελφικά με τον Εφημέριό μας π. Παναγιώτη Καποδίστρια. Εκείνος τον παρουσίασε δι' ολίγων στο εκκλησίασμα και του έδωσε τον λόγο, ώστε να ομιλήσει με λόγους αγαπητικούς και ψυχωφελείς προς τους πιστούς.
     Το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος, Σωτήριος Στραβοπόδης και Αντώνιος Κάνδηλας.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]





































Δεν υπάρχουν σχόλια: