e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Τίμησαν τα 28χρονα Πατριαρχίας Βαρθολομαίου με το πόνημα του π. Παν. Καποδίστρια περί "Πράσινου Πατριάρχη"


Οι γνωρίζοντες τα εκκλησιαστικά ιστορικά γεγονότα ξέρουν ότι στις 22 Οκτωβρίου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπλήρωσε 28 πλήρη έτη από της ευλογητής αναρρήσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο. Ανάμεσα στην πολυσχιδή, πολυειδή και πολύπτυχη δράση του, υπήρξε και η αφοσίωσή του στον σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος ως καθρέφτη της ενεργητικής και ποιητικής πνοής του Δημιουργού Θεού. Τόσον ώστε έχει χαρακτηρισθεί ως "Πράσινος Πατριάρχης", μάλιστα δε από τον Αλ Γκορ, πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Όλη αυτή τη οικο-θεολογική δραστηριότητα Βαρθολομαίου παρουσιάστηκε από τον γράφοντα ως μεταπτυχιακή διατριβή το 2013 στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, εκδεδομένη μάλιστα το 2014 από τη σειρά εκδόσεων του Μορφωτικού Κέντρου "Αληθώς", υπό τον τίτλο: "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκφραστής του ορθόδοξου θεολογικού λόγου για το φυσικό περιβάλλον"

Ανάμεσα σε διάφορες βιβλιοπαρουσιάσεις του, εσχάτως ο κ. Στέφανος Γανωτής παρουσίασε το εν λόγω βιβλίο στο έγκριτο θεολογικό περιοδικό ΣΥΝΑΞΗ [151 (Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2019) 104 εξ.]. Εσείς μπορείτε να αναγνώσετε την παρουσίαση ΕΔΩ.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της συμπλήρωσης 28 ετών Πατριαρχίας Βαρθολομαίου, ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, αντί άλλης εορτής επί τη επετείω, αναδημοσίευσε την εν λόγω γραφή Γανωτή, στον ιστότοπό του, το "Φως Φαναρίου" (22.10.2019). Δείτε την δημοσίευση ΕΔΩ

Ακολούθως αναδημοσιεύτηκε στον ιστότοπο "ORTHODOXIA INFO" (22.10.2019). Για να δείτε τη σχετική δημοσίευση, κάντε κλικ ΕΔΩ!

Την ίδια μέρα (22.10.2019) αναδημοσιεύτηκε στον ιστότοπο "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ON LINE" και μπορείτε να δείτε σχετικά ΕΔΩ

Ωσαύτως αναδημοσιεύτηκε στον ιστότοπο "Panorthodox Synod" και βρίσκεται στον σύνδεσμο ΕΔΩ!

Τέλος, αναδημοσιεύτηκε στον ιστότοπο "άβαλον ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ" και μπορείτε να δείτε την ανάρτηση ΕΔΩ!

Ευχαριστούμε όλους τους προαναφερθέντες φίλους για την συναλληλία και την σύνδεση της 28ετίας Βαρθολομαίου με την ταπεινή εργασία μας περί της εκφραζόμενης από εκείνον θεολογίας της Οικολογίας!

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: