e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ποιος είναι ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός


Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός (κατά κόσμον Νικόλαος Γαλάνης) γεννήθηκε το 1951 στον Δρυμό Θεσσαλονίκης. Σπούδασε τα Θεολογικά Γράμματα στις Σχολές, της Ι. Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, της Πατμιάδος και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Εκάρη Μοναχός την 9η Φεβρουαρίου 1973, στον Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Πολυγύρου Χαλκιδικής, από τον Γέροντά του, μακαριστό  Μητροπολίτη Λαγκαδά Σπυρίδωνα. Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παύλο την 9η Μαΐου 1977. Την 8η Απριλίου 1979 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον τότε Μητροπολίτη Λαγκαδά μακαριστό Σπυρίδωνα και διορίστηκε προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, αναλαμβάνοντας και τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Λαγκαδά. Από το 1986 διετέλεσε Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Το 2010 ενεγράφη στην Ι. Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, υπο του μακαριστού Μητροπολίτου Νικοδήμου και υπηρέτησε ως Εφημερεύων Ιεροκήρυκας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, διαμένοντας στην Ι. Μονή Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας ως αδελφός και μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της.

Μετεκλήθη τον Οκτώβριο του έτους 2018 στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπό του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και υπηρέτησε ως προϊστάμενος και πνευματικός της περιώνυμης Ι. Μονής Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και ως Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου. 

Προτάσει της Α.Θ.Μ. και ψήφοις κανονικαίς της Ιεράς Συνόδου, εξελέγη την 9η Οκτωβρίου 2019 Βοηθός Επίσκοπος Ταμιάθεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: