e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Κυριακή, 17.11.2019, τιμώντας μεθεορτίως τον Άγιο Μηνά, εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής Θ΄ Λουκά, 17η Νοεμβρίου 2019, εκ μεταθέσεως και σεμνοπρεπώς τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μηνά, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. 
     Την εορτή διοργάνωσε η Οικογένεια Βούρτση (Διονύσιος - Χριστίνα, μαζί τις θυγατέρες τους Ζαχαρένια και Μαρία), μια ευλαβής Οικογένεια, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά εντός της Ενορίας μας. Στο πλαίσιο αυτό προσέφεραν πέρυσι στον Ναό μια καλαίσθητη Εικόνα του τιμωμένου Αγίου, δια χειρών του αγιογράφου Αναργύρου Σκαλιώτη, εκ Μαρουσίου Αττικής.
     Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής αυτής Συνάξεως έγινε το 40ήμερο Μνημόσυνο της καλής ενορίτισσάς μας Μαρίας Ζαρκάδη, η οποία έφθασε στα 105 χρόνια ζωής και ήταν η πιο ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής μας.
     Το ψαλτήρι τίμησαν -κατανυκτικώ τω τρόπω- οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Ιωάννης Καραβάνης και Διονύσιος Μούσουρας, ενώ ομίλησε απ' άμβωνος ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας.
[Φωτογραφίες: Σπύρος Χρ. Δρογγίτης]














































Δεν υπάρχουν σχόλια: