e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας στο Μπανάτο Ζακύνθου


Πρωί Τετάρτης, 4ης Δεκεμβρίου 2019, στον εορτάζοντα Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, όπου υπάρχει παλαιόθεν περίπυστη Εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τιμώντας την πανεύφημη μνήμη Της, με Ιερατικό Συλλείτουργο, Αρτοκλασία και ευλογία Κολλύβων (δεητική προσφορά κ. Διονυσίου Κοντονή - Ζέπου), αναθυμούμενοι συνάμα την σωτηρία της νήσου Ζακύνθου από την θανατερή επιδημία της Βλογιάς, το 1628. 
     Με τον οικείο Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια συλλειτούργησε φιλαδέλφως ο π. Αντώνιος Καλόφωνος, Εφημέριος Μουζακίου.
     Την ομιλία της ημέρας έκανε ο Εφημέριος π. Παναγιώτης, το δε ψαλτήρι τίμησαν δεόντως -μάλιστα δε κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος- οι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος. 































































Δεν υπάρχουν σχόλια: