e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Προσκυνηματική επίσκεψη Αρχιερέων σήμερα στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου


Στο πλαίσιο του τριημέρου χειμερινού εορτασμού της μνήμης του Αγίου Διονυσίου, τρεις Αρχιερείς με τις συνοδείες τους επισκέφτηκαν προσκυνηματικά, σήμερα το πρωί (16η Δεκεμβρίου 2019), τον περίοπτο Ναό της Παναγούλας μας εν Βανάτω της Ζακύνθου. Πρόκειται για τους Σεβ. Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμονα, Ανέων κ. Μακάριο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο
     Τους Επισκέπτες υποδέχτηκε θερμά ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας με τους συνεργάτες του, παρουσιάζοντας συνοπτικά τα ιστορικά στοιχεία και τα έργα τέχνης του Ναού, χαρακτηριστικά δείγματα όλα αυθεντικής επτανησιακής τέχνης, αγιογραφικής και ξυλογλυπτικής, πατροπαράδοτης και νεότερης.
     Σημειωτέον ότι ο Σεβ. Ρεθύμνης συνδέεται με αδιάπτωτους φιλικούς δεσμούς με τον π. Παναγιώτη από την εποχή των φοιτητικών εδράνων στη Θεολογική Σχολή των Αθηνών.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: