e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Χριστουγεννιάτικη Σύναξη της Παναγίας στο Κίεβο (8.1.2020), ένα χρόνο μετά τον Τόμο Αυτοκεφαλίας


Πρωί της επομένης ημέρας των Χριστουγέννων σήμερα, 8.1.2020 (26.12.2019, με το ιουλιανό ημερολόγιο), στον Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύναξη της Παναγίας, με πολυΑρχιερατικό Συλλείτουργο, προεστώτος του οικείου προκαθημένου, Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου. 
    Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής αυτής Συνάξεως όλοι εμνήσθησαν ότι έναν ακριβώς χρόνο πριν, η νεοπαγής Εκκλησία τους έλαβε τον Τόμο της πολυπόθητης και πολυσυζητημένης Αυτοκεφαλίας στο Φανάρι.
























































Духовенство і віряни привітали Предстоятеля з Різдвом Христовим

08 Січня 2020


У день свята Собору Пресвятої Богородиці, 8 січня 2020 року, архієреї, духовенство, чернецтво та віряни привітали Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія з Різдвом Христовим після Божественної літургії у Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Києва.

Його Блаженству співслужили архієпископ Богуславський Олександр,  архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, єпископ Васильківський Лаврентій, єпископ Фастівський Володимир, єпископ Шепетівський Адріан, екзарх Вселенського Патріарха архімандрит Михаїл, братія монастиря та духовенство міста Києва і області.

Від імені єпископату та духовенства вітання на адресу Предстоятеля помісної Української Православної Церкви висловив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.
Зі свого боку Митрополит Епіфаній подякував за привітання та виголосив першосвятительське слово.

«Найперше цими днями ми з вами радіємо, спільно святкуючи величне свято Різдва Христового. Минає перша річниця з того часу, як наша єдність відкрила можливість тому, про що мріяло не одне покоління українців – Томосу, який засвідчив раз і назавжди автокефалію помісної Української Православної Церкви. Тому подякуймо Господу, за всі Його благодіяння проявлені до нас», – зокрема сказав Його Блаженство.

«Минув перший рік нашого спільного становлення і утвердження, хоча він був і нелегким, бо перед нами було чимало випробувань, однак з Божою допомогою ми здолали їх і надалі будемо рухатися шляхом розбудови нашої Церкви. Сьогодні висловлюю щиру подяку усім архієреям, духовенству і вірянам, які наполегливо трудяться кожен на своєму місці. Саме ви є основою нашої визнаної Української Православної Церкви. Закликаю вас і надалі наполегливо трудитися, а Господь, бачачи нашу ревність буде давати нам все те, що є необхідним найперше для нашого власного спасіння і зрештою з Його благословенням усі православні в Україні об’єднаються навколо Київського престолу», – підсумував Предстоятель.

Прес-служба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: