e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Αύριο, η κυριακάτικη Λειτουργία στη Φανερωμένη Μπανάτου, υπό τις διατάξεις κατά Covid-19


Αύριο το πρωί, Κυριακή του Τυφλού και τελευταία του Πεντηκοσταρίου, 24η Μαΐου 2020, η Ευχαριστιακή Σύναξη της Ενορίας θα γίνει στον Ναό της Φανερωμένης μας εν Βανάτω Ζακύνθου. Ως γνωστόν, η θεία Λειτουργία τελείται πλέον με τη συμμετοχή πιστών, υπό τις προϋποθέσεις πάντως που έχει θέσει η περί αυτού του θέματος Κοινή Υπουργική Απόφαση, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του καταστροφικού Κορονοϊού (αποστάσεις, αντισηπτικά κλπ). 

Στην δική μας περίπτωση και δη στον Ναό της Φανερωμένης, πρώτη φορά ανοικτού για το κοινό στη νέα πραγματικότητα, οι επιτρεπόμενοι εκκλησιασθησόμενοι εντός του κτιρίου δεν πρέπει να ξεπεράσουν τα τριάντα (30) άτομα. Εάν αυτό συμβεί, έχει προβλεφτεί να υπάρχουν καθίσματα, για τους υπεράριθμους του εν λόγω νόμου, στον πυκνό ίσκιο των πεύκων, πίσω ακριβώς από το Καμπαναριό, από όπου θα βλέπουν την θύρα του Ιερού Βήματος και -κατά συνέπειαν- τον Ιερέα εντός του Ιερού λειτουργούντα. 

Αύριο με καλό, λοιπόν! Όσοι πιστοί, προσέλθετε!!!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:









Δεν υπάρχουν σχόλια: